Голяма е радостта ни, че за Великден успяхме да подготвим да излязат и на български петте книжки от поредицата “Книги за деца – Промени света!”: Приключенията на НадЕжко, таралежът хлебар без граници, като последната, пета книжка е посветена на Великден, който НадЕжко празнува в Гърция. 

Книгите са написани и илюстрирани от основателката на Мрежа хлебни къщи, Надежда Савова-Григорова, която като културен антрополог цели с тях да вдъхнови децата с ценностите на културната антропология: да сме „над еженето“ (като НадЕжко), да не боцкаме другите различни от нас. Книгите развиват емоционална интелигентност и емпатиякритическо мислене и творчество. Във всяка нова страна заедно с НадЕжко ще научите както интригуващи традиции, така и добродетели, тъй като добродушният таралеж винаги намира как да помогне в различни вълнуващи ситуации. И освен четенето, ще имате възможност да замесите с децата си уникална рецепта на местен хляб или сладкиш, лично събирани от авторката по време на нейните пътешествия. След тези книжки за България, Грузия, Турция, Светите Земи и Гърция, очаквайте още книжки от поредицата, тъй като мечтата на Надежда е да успее да напише книги за толкова страни, в колкото тя е била – към момента 78. За тези пътешествия с мисията да изследва разнообразни култури и замесва приятелства между най-различни хора, през 2012г. Нешънъл Джиографик обявява Надежда за «Пътешественик с мисия на годината». Книгите се издават и на английски, като името на НадЕжко превеждаме като HedgeHope – hopping with hope over any hedge in life!

Може да поръчате книгите на телефон 0878206031 и ще ви ги изпратим по куриер, или ги вземете на място от Фурна “НадЕжко” в парка Гео Милев (ул. “Бетховен”, 12). Книжките са по 5 лв, като всяка покупка подкрепя и социалната ни кауза да предлагаме Хлебна терапия на деца и възрастни с увреждания и в неравностойно положение. 

1 2 3 4 5