Екип

 • Д-р Надежда Савова-Григорова

  Основател и Председател

  Д-р Надежда Савова-Григорова е културен антрополог (завършила доктората си от Университета “Принстън”, САЩ); Основател на Международния съвет на самодейните средища като световна мрежа от културни центрове през 2008г.; Създател на първата Хлебна къща в дома на прабаба й в гр.Габрово, към момента “Народно читалище Св.Св. Дамасик и Онуфрий Габровски – 2011”; “Тъкач” и координатор на международната дейност на Мрежата Хлебни къщи; пътешественик (на Годината 2012 на Нешънъл Джиографик), презентатор, консултант по културни политики (към ЮНЕСКО и други международни организации), инициатор, иконописец, поет, фотограф и творец с идеи с още много хляб в тях.

  Имейл: nadezhda@bread.bg

 • Розалия Радева

  Координатор събития

  Розалия има разнообразен академичен и професионален опит, което й помага да оцени живота в неговата пълнота и да придобие различен поглед върху житейските ситуации. Преминавайки през научна работа, човешки ресурси и образование, пътешествайки по света и запознавайки се с различни езици и култури, тя осъзнава важността от разбирането и уважението към различният поглед към живота, който тези култури дават. Красотата е в запазване на това многообразие и неговото единство. А месенето на хляб е именно такова средство за обединение, споделяне и творчески полет, поради което и става част от екипа на Хлебни къщи.

  Телефон: +359 882 93 44 08

  Имейл: rosalia@bread.bg

 • Милена Караканова

  Координатор, Хлебна къща София

  Казвам се Милена Караканова и съм в екипа на Мрежа Хлебни къщи от април 2015 година. Завършила съм Лесотехническия университет в град София със специалност Екология. Имам три деца и въпреки това имам желание и търпение за работа с още деца. Децата са като хляба – колкото повече го месим, толкова по-хубав става. Така е с децата, когато повече работим с тях, толкова по-добри хора стават. Хлябът ни събира, вади от нас ценните качества –любов, търпение, доброта. А какво по-хубаво от това!

  Телефон: +359 887 958 586

  Имейл: milena@bread.bg

 • Атанаска Терзийска

  Координатор събития

  Атанаска е завършила Международни икономически отношения и през последните години интензивно се занимава с международна социална дейност. Определя доброволчеството като най-силно изграждащия фактор в живота й и вярва, че то може да изгради една стабилна ценностна система и да допринесе за сплотяването и активността на обществото. Работи предимно в сферата на социалното включване и миграцията чрез методите на неформалното образование като инструмент за свърване и натрупване на компетенции. Вярва, че много от конфликтите в днешното общество могат да бъдат избегнати при наличнието на общ ‘език’, какъвто е и езикът на сплотяването чрез месенето заедно.

  Телефон: + 359 887 945 813

  Имейл: atanaska@bread.bg

 • Катерина Бояджиева

  Координатор проекти, Хлебна къща Пловдив

  Казвам се Катерина Бояджиева и съм учила френска филология и културология в Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Обичам да творя различни неща с ръцете си, да се ровя в древната история, да споделям пътешествия до красивите кътчета на нашата родина с хора, които ще ги оценят. Не вярвам в случайните неща, а вярвам че от момента, в който замесих първата си погача, пътят ми ме е водил към Хлебните къщи и техния прекрасен творчески екип. Замесването на хляб облагородява и смирява. Благодарна съм да бъда част от екип, който дарява радост и надежда!

  Телефон: +359 887 752 680

  Имейл: plovdiv@bread.bg

 • Даниела Танева

  Координатор, Хлебна къща Пловдив

  Казвам се Даниела Танева и съм част от екипа на Мрежа “Хлебни къщи” от 2017 година! Завършила съм История в Софийския университет “Свети Климент Охридски”. Магистърските ми степени са Журналистика и Публична администрация. Почитател съм на идеята за учене през целия живот във всичките му аспекти. Така възприемам и участието си в екипа на “Хлебни къщи” – чрез месенето на хляб успявам да опознавам различни социални групи и се уча да общувам, тъй като интересите ми са и в областта на психологията и работата с деца.

  Телефон: + 359 896 467 705

  Имейл: daniela@bread.bg

 • Ралица Георгиева

  Координатор, програма Хлебна къща Стара Загора

  Ралица Георгиева, завършва Теология във ВТУ Св.Св. Кирил и Методий и Международен aлтернативен туризъм във НБУ. Оттогава се потапя в дълбоките водите на социалната сфера. Нейните интереси и работа й се изразяват в иницииране и организиране на множество креативни ателиета насочени към деца, младежи и групи в неравностойно положение с включени арт терапевтични методики. Този път я отвежда до проекта Мрежа Хлебни къщи, в който разказва приказката за тестото замесено с много любов и душа и приятелството, което се заражда покрай уханието на топлия хляб.

  Телефон: +359 896 11 50 27

  Имейл: r.georgieva.g@gmail.com

 • Кирил Григоров

  Психолог – консултант на Мрежа Хлебни къщи, разработил наръчника по Хлебна терапия

  Кирил e завършил магистърската си степен по психология към Колежа за отличие „Бернардо Клезио” на Университета на Тренто, Италия. Той придобива бакалавърска степен по психология от Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Основните практически и изследователски интереси на Кирил са в областите на устойчивото организационно развитие, образованието, детското развитие и различни видове терапии. Понастоящем, работи по хлебната терапия като интегрален метод за осъществяване на социална интеграция, намаляване на агресията и развиване на личностните таланти. Посветен е също и на трансформацията на практиките на „Човешки ресурси” с цел създаване на устойчиви и отговорни организации в социално, икономическо и екологично отношение.

  Телефон: +359 885 050 588

Доброволци

 • Стефан Григоров

  Стефан понастоящем завършва докторантура в Софийски Университет „Св. Климент Охридски” на тема “Социално иновативни подходи за превенция на конфликти в местни общности. Казусът на Мрежа Хлебни Къщи”. Придобива Магистърска степен по Социология и Социални Изследвания от Университета на Тренто (Италия), и сертификат за “Трейнър на Инструкторите по Основи на Политиките за Зелен Растеж” (Trainer of Trainers on the Fundamentals of Green Growth Policies) от United Nations ESCAP и Азиатския Институт за Технологии. Стефан Григоров отделя изминалите години на работа и изследвания по темите на: Политики за Устойчиво Развитие, Участническа и Пряка Демокрация, Екопедагогика (проект за нова алтернативна цивилизация) в Европа, САЩ (2008) и Бразилия (2012-2013). Сред трудове му с международно значение може да се отбележат: Grigorov, S. (Ed.). 2012. International Handbook of Ecopedagogy for Students, Educators and Parents. A Project for a New Eco-Sustainable Civilization .BCSLDE, 2012. With the special participation of Prof. Dr. Jennifer M. Gidley and Prof. Richard Kahn, както и Grigorov, S & Fleuri, R. 2012. Ecopedagogy: educating for a new eco-social intercultural perspective. Visão Global, UNOESC, Joaçaba

 • Симеон Милев

  Здравейте, казвам се Симеон и съм студент в Американски Университет в България. Уча Бизнес Администрация и Психология и от тази година съм част от екипа на Мрежа Хлебни Къщи, София.

  Едно от най-важните неща за мен е да подобря живота на хората, с което вярвам, че Мрежа Хлебни Къщи (МХК) се справя добре. МХК е уникална организация, насочена към социално предприемачество. В организацията се съчетават разнообразни методи с цел да се разберат човешките чувства и нужди. Специалният подход за приобщаване в обществото, помощ към други хора и цел към по-добър свят за всички, са някои от причините, заради които съм част от Мрежа Хлебни Къщи.

 • Яна Дончева

  Здравейте! Казвам се Яна Дончева и съм студентка в специалност “Устойчиво развитие със социална антропология” в Университета на Единбург, Единбург, Шотландия. За мен е важно да открия и преоткривам различните пътища за постигане на едновремнно социално, екологично и икономическо устойчиво развитие. Мрежа Хлебни Къщи е един прекрасен път към добротворство, иновация и социална промяна, които сами по себе си са основните компоненти за “замесването” на една по-устойчиво общество. Антропологичната призма още повече обогатява погледа към различното и в същото време общочовешкото. Природата, книгите, общуването, изкуствата са допълнителни носителни на положителното в ежедневието ми.

Всички права запазени © 2013 Международен Съвет на Самодейните Средища