Стажанти

 • Анелия Лий Ка Ки

  CEP Студио ментор в Прат Институт. Следва архитектура в Прат Институр – Бруклин, Ню Йорк. Живее в Бруклин, Ню Йорк. Сайт

 • Вивиан Мардонес Алваро

  Стажант в Мрежа Хлебни Къщи. Завършила е Социология в Принстън през 2014г. Живее в Есперанца, Валверде.

 • Мила Иванова

  Здравейте, аз съм Мила Иванова. Следвам бакалавър по Международно Туристическо Управление в Университетът в Плимът, Плимът, Англия. Макар и образованието да ме е отвело далеч от родния край, аз мечтая да се реализирам точно тук, в България. Любовта към родината бе и мотивацията зад това да запиша точно тази специалност. Искам да покажа на възможно повече хора прелестите на България и по този начин да помогна и за развитието на индустрията. Пътуването не само ми помага да обогатя знанията си, но и ми носи много наслада с това, че ми дава възможност да контактувам с разнообразие от хора. С нетърпение очаквам да започна стажа си в мрежа Хлебни Къщи и да срещна с още много такива.

 • Моли Рийдър

  Моли Рийдър е пекар и творец от Ню Орлиънс, Луизиана. През последните няколко годино пече, илюстрира и живее в Нова Зенландия. Моли/ продобива опит в пекарството, като работи в няколко пекарни в Австралия, Съединените Американски Щати и Нова Зенландия. Съшо е работила и като учителка и обожава работата с деца. Израства в семейстов на талантливи готвачи и се запалва по пекарството. Желае да разбере как месенто на хляб може да бъде използвано като метод за социална и общнстна промяна, работейки като доброволец в мрежи Хлебни Къщи – София през лятото.

 • Надя Младенова

  Аз съм ученичка в 19 СОУ “Елин Пелин”, гр. София и още няколко месеца ще бъда 12 клас. Профилът ни в училище е Технологичен – Предприемачество и бизнес.

  Сферата на предприемачеството се нуждае от мотивирани хора, имащи за цел да променят света около себе си. Аз съм една от тях. Мечтата ми е да видя света като едно по-добро място за живеене, в което да има предприемчиви, решителни и променящи, както себе си, така и света около себе си младежи.

  Нещото, с което винаги влизам в нещата е любопитството към новите неща, а не страха от тях. Винаги си припомням, че не е важно кой си и от къде идваш, важно е какво искаш да направиш. :)

 • Роси Анастополо

  Следва Глобални проучвания в университета на Северна Каролина в Чапел Хил. Летен стажант в Хлебна Къща – Габрово. Живее в Чарлстон, САЩ.

 • Чери Чунг

  Чери е архитект, Родена и израснала в Хонг Конг. Въпреки, че е веща в работата със специализиран компютърен софтуер за професията си, обича да работи и с голи ръце – скициране на сгради, правене на модели и печене. Занимава се активно с проекти в Хонг Конг и Камбоджа. Вярва, че изкуството е най-примитивния начин за комуникация отвъд езиковите и културни бариери, като изпробва различни способи. През свободното си време обича да пече сладкиши и хляб.

 • Ноа Райбел

  Моето име е Ноа Райбел. Аз съм журналист от Ню Йорк и съм работил върху документални филми за обществената телевизия в САЩ.
  Преди две години посетих един сирийски бежански лагер в Ливан- Кетермая, малък град на юг от Бейрут. Всеки път, когато посещавахме този лагер е било за набиране на малко средства за закупуване и доставка на малко храна и консумативи. Мислех, че построяването на фурна на дърва може да бъде начин да се направи по-устойчив принос, и тази идея ме вдъхновява все повече.
  Когато посетих Хлебна къща София през януари, видях как правенето на хляб може да събере различни общности заедно. Мисля, че би било хубаво да се използват някои игри и похвати на Мрежа Хлебни къщи, за да се сближат да преодолеят предразсъдъци сирийци и местната ливанска общност. Хората разбират, че имат толкова много общи неща, когато правят, пекат и разчупват хляба заедно!

 • Елизабет Чавдарска

  Казвам се Елизабет Чавдарска и в момента завършвам бакалавър по Политология и международни отношения с подспециалност Макроикономика от Амстердамския университет. Искам да работя в сферата на опазване на околната среда, устойчиво развитие и зелена икономика. Стажът в Хлебните Къщи ми позволи да се докосна до работата на едно наистина вдъхновяващо социално предприятие и да разбера повече за многобройните ползи от хлебната терапия. За в бъдеще бих искала да създам собствен социален бизнес в областта на екологията.

Всички права запазени © 2013 Международен Съвет на Самодейните Средища