Представители от Габровската хлебна къща и социално предприятие „Обществен клуб Фурна- Хлебна къща” участваха на първото издание на  Национален фестивал „Семе българско” гр. Севлиево, който се проведе в празничните дни  Лазаровден и Цветница. По традиция всяка година на този ден се организира цветен пазар в града.

По идея на рекламна агенция „Елмазови” гр. Габрово с подкрепата на община Севлиево в парк Казармите беше организиран пазар за био продукти, цветя, семена, мед,  занаятчийски сувенири и продукти и др. През дните на фестивала на сцената се изявиха стотици самодейци от най-малките до най-големите. Имаше конкурси, състезания и награди. Основната идея на фестивала е да обедини усилия за възраждане на българските традиции и сортове семена, като паралелно с това се подпомага инициативи за Ин витро процедури за млади семейства в гр. Севлиево.

Хлебната къща представи на своя щанд занаятчийския хляб приготвен по стара габровска рецепта – продукт на Социално предприятия Обществен клуб „Фурна Хлебна къща”. Всички гости на фестивала, бяха запознати с дейността на мрежата и социалното предприемачество, което тя развива. Беше представена и най-новата методика наречена „Житницата на обществото” .  По желание на местните хора ще стартира инициатива Хлебна къща и в гр. Севлиево.