P1200763

От Албена – Хлебна къща Велико Търново

Скоро четох приказката ‘’Малката кибритопродавачка’’ на сина си – красива, тъжна приказка. Бяхме се сгушили на топличко  през студената зимна вечер и си мислехме за детето , което умира с запалена клечка в ръка. Днес тази приказка е по различна. Сега навън напече, снегът се топи, слънцето се усмихна, зимата скоро ще отмине, но сметките  за ток от студените зимни дни остават.  А ето и останалата част тази съвременна приказка.

Имало едно време две сестри с големи сърца – Мариана и Силивия . Сестрите се грижели за своите по малки приятелчета. Били като две Снежанки с девет джуджета. Наближавали коледните празници – те заедно събирали и препращали подаръци за други деца ,които били в нужда. Рисували картички, раздавали усмивки и какво ли още не. При тях винаги било весело. Живеели си задружно и заедно се борели с трудностите в живота. Но празниците отминали и дошли сметките за тока. Двете сестрички скоро имали рождени дни. Tе били почти като близначки- родени са в различни години, но по близко време в месец Февруари. Приличат си много и двете са с дълги черни коси и светли очи- красавици, а за добрите им дела, скоро започнало да се разчува. Те никога не унивали винаги вярвали ,че добър изход от всяка ситуация има. Тук можем да променим края на андерсеновата приказка- можем да подкрепим , да помогнем , да бъдем солидарни , да съберем парички за сметката и нека бъде светлина:) Нека нашата приказка завърши с усмивка.

Мили приятели, творете , месете, мислете, работете заедно и да бъдем част от тази приказка с усмивка и леко, нека съберем заедно сумата 573.04 лв.(сметката за тока) Ние от Търновската Хлебна къща започваме, присъединете се към нас :)

BG17BUIN70011052424808 Велико Търново, Мариана Иванова Пенчева.