#High-TOUCH through high-tech!

Извънредното положение в България, а и в цял свят, наложи множество ограничения във всекидневието ни. Но ние от Мрежа Хлебни къщи вярваме, че това не бива да доведе и до социална изолация, а напротив –  да ни даде шанс да обмислим начина си на живот, истински значимите неща в живота ни и онова, което ни вдъхновява да правим добри дела и да подкрепяме околните и хората в нужда.

Един от важните уроци, който научихме през изминалите седмици, е, че щастието на индивидуалния човек зависи от щастието и благополучието на цялото общество. И ако използваме метафората на хляба, само обединени в едно, малките пшеничени прашинки са способни да се превърнат във вкусен и питателен хляб.

corrected 1 corrected 3

 

 

 

 

 

 

 

На Лазаровден 11 април проведохме първия по рода си онлайн Солидарен хляб. С помощта на high-tech технологиите се опитахме да бъдем максимално high-touch, показвайки солидарността си към най-близката до нас общност в настоящия момент – нашето семейство, приятели, съседи, та дори и към нас самите. Освен това обсъдихме и по какъв начин можем да бъдем в подкрепа на хората без дом и на крайно бедните, които по време на карантината се оказват по-изолирани от всякога.

corrected 5corrected 6

 

 

 

 

 

 

 

Заедно със социалните активисти на Солидарна Кухня – София организирахме едно нетипично онлайн месене, в което както винаги замесихме хляб и идеи и рисувахме върху брашно онова, което ни вълнува днес. Научихме и как можем да подкрепим дейността на приятелите ни от движението Food Not Bombs – Sofia / Храна, не война – София , които не спират да споделят храна и солидарност с най-нуждаещите се. Те разказаха, че до момента много хора вече са споделили храна и материали с тях, ала трудността в извънредното положение е транспортирането на продуктите. Затова всеки, който има възможност да ги подкрепи с транспорт и логистика, може да се свърже с тях при първия възможен момент.

Онлайн месенето се проведе чрез платформата Zoom, като за англоговорящите беше осигурен и превод на английски език. Част от хората, които се включиха, донесоха до Хлебна Къща София своите хлебчета, а по-късно ние ги доставихме до Солидарна кухня-София.

Следете Фейсбук страницата ни и за предстоящи месения и останете вкъщи!