Този петък (08.03.2013 г.), необичаен концерт огласи малката квартална уличка, на която се намира Хлебната къща в Габрово.

Музикантите бяха нашите приятели от Дома за деца и юноши лишени от родителска грижа. Имахме гости от Троян, София, майки с деца, гайдар, възрастни хора и най-вече усмихнати личности, които се събраха да разберат какво е кухненска музика и да участват в нейното създаване.

Поводът беше представянето на една от методиките за социално активно включване на уязвими групи, разработена по проект Мрежа Хлебни къщи на М3С.

“Кухненска музика” e придружаваща забавна и нестандартна форма на общуване между хората, докато заедно замесват хляб. След кратка и упорита репетиция участниците успяха сами да влязат в ритъма на хляба и да се настроят един към друг и да зарадват себе си и публиката с интересна импровизация на “музикални” инструменти под формата на посуда за направа на хляб – чинии-чинели, палки-дървени лъжици, . За доброто настроение допринесе и Цветелин Андреев, млад гайдар и хлебен ентусиаст от София.

Музикалното оформление бе част и от Театъра на трохите, който също беше в програмата за вечерта.

Всички се забавлявахме, творяхме заедно, опознавахме се, сприятелявахме се и може би най-важното беше, че се научихме да се изслушваме един друг и да си “говорим” чрез музикалния език на хляба!

Очаквайте скоро и видео репортаж от събитието!