На 21 февруари Хлебна къща “Св. Христофор” към НЧ “Св. Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски -2011” заедно с хлебоволци и музиканти от Габровският камерен оркестър – Ивайло Ангелов – виолист и секретар на оркестъра и Хеддър – цигуларка от американка, която от скоро живее и работи в Габрово Михаил и Христина са брат и сестра и са хлебоволци в Хлебната къща. Инициативата да замесим заедно хляб с учениците от помощното училище се роди само седмица след проведената втора по рода си среща със организации от Габрово. Преди срещата всички бяхме притеснени и срамежливи, но щом пресяхме брашното, в ситото останаха и срама и притесненията и предубежденията.

Емоциите и еуфорията бяха много, но и творчеството не отстъпваше! Всички сътворихме прекрасни форми от вкусното тесто и ги споделихме с голяма радост и доволство. С нас беше и бабата на Краси, която скептично гледаше, колко несръчно, но уверено месим и все пак накрая беше възхитена от крайния резултат и промени излъчването си. Тя бе горда с внучката си и щастлива от случващото се.

Имахме възможността да чуем, колко хубаво пее Петър и колко много песни знае. Ивайло и Хедър планират да работят професионално с това дете, за да доразвият неговия музикален талант.

Разделихме се с усмивки и по-богати с по още няколко приятеля.