Ева Бакеслет, водещ арт-терапевт от Норвегия идва в Пловдив между 21 и 25 септември 2014 г. Визитата и е по покана на Мрежата Хлебни Къщи във връзка с проект “хляб за социална промяна” по програмата за подкрепа на НПО по ФМ на ЕИП 2009-2014 г.

 Експертът от Норвегия ще разкаже за социалните практики в своята държава и как изкуството, социалният активизъм и терапията се пресичат и съчетават теорията с изпълнението, за да се постигнат устойчиви резултати в условия на динамични промени. Важна част от работата и е да изследва връзката между живите култури, приподните процеси и връзката им със социалните отношения и модели на поведение.

Например каква е връзката между микробиологичните процеси на ферментация при хляба и млякото и тази при процесите в една общностна динамика? Какво е социална скулптура? Какво можем да научим от бактериите, които си сътрудничат и обменят енергия и информация, за да може един хляб да втаса? Как бихме могли да съчетаем екология и изкуство? Заповядайте на среща-уъркшоп, за да потърсим заедно отговор на тези и много други интересни въпроси, докато замесваме няколко вида хляб с няколко вида закваски.

Дата и място:

На 22 септември 2014 г. от 11:30 ч. в Стария град в хостел Old Plovdiv (ул.4-ти януари 3 срещу Хисар Капия и преди Балабановата къща).

ВХОД СВОБОДЕН.

Очакваме Ви!