Burgas Plakat-1

Фотографска изложба и арт инсталация под надслов “Хлебни Мрежи” ще бъде открита през месец октомври в Бургас, научихме от Д-р Надежда Савова. Изложбата се планира да се открие на 15 октомври, 2013г, от 18 часа, в зала “Ал. Георгиев Коджакафалията” и се закрива на 28 октомври. Това е пътуваща изложба включваща фотографии от пътешествията на Д-р Саова като културен антрополог от Университета “Принстън”, награден с титлата “Пътешественик на Годината” на National Geographic за 2012 г.  Изложбата вече е гостувала на големи културни центрове в България (като Червената Къща в София) и в Ню Йорк и Чикаго.

Събитието е организирано с любезното съдействие на КЦ “Морско казино” като ще участват доброволци от “Сдружение Усмивка”, с които ще заквасим развитието на програма Хлебна Къща и в Бургас. Това се дължи на вдъхновението на ръководителката на сдружението г-жа Митка Георгиева, която посети Хлебната Къща в Габрово по-рано тази година.

Вярваме че, изложбата “Хлебни Мрежи” ще бъде приета с голям интерес в морския ни град и ще допринесе в голяма степен за кандидатурата на град Бургас за Столица на Културата!

Очакваме Ви!