Чуждестранни стажанти на AIESEC ще прекарат лятото на гости на Мрежата Хлебни Къщи в България като част от проекта Global NGO, който цели да достигне визията на AIESEC 2016 за обединяването НПО-тата в България. Ние, в Мрежата Хлебни Къщи винаги сме отворени към партньорства и омрежаване с организации в социалната и културната сфера и това е причината да се включим в инициативата, заяви Д-р Надежда Савова-Григорова. Бъдещето принадлежи на колективните усилия и сътрудничества, добави още тя.

AIESEC си поставя за главна цел да открие НПО-та с общи каузи, дейности и визии и да ги провокира да работят заедно за по -голямо влияние върху обществото. Чрез този проект се създава общо пространство, където НПО-тата ще могат да си сътрудничат и да доразвиват заедно стратегия как да представят обещанията си на обществото.

AIESEC, най – голямата световна младежка организация, e международната платформа за млади хора,където те могат да открият и развият своя потенциал, за да имат позитивно влияние към обществото. Главната цел на организацията е младите да създадат мрежа от контакти и да открият посоката и амбицията за своето бъдеще. AIESEC има иновативен подход как да обвърже и развие лидерския потенциал у младите хора, които са нужни днес и утре. AIESEC предлага на младите хора възможността да участват в международни стажове, да придобият опит в лидерството и да вземат участие в междукултурна среда за обучение.