Създаване на поема-текст и песен, чиято мелодия се композира и свири с кухненски инструменти. Допълнителна активност, която може да се добави към всеки от методите.

kitchen-music2

Активността „Кухненска музика“ се базира на спонтанността. В нея музикалните инструменти са обикновените всекидневни кухненски съдове, от рендета до тигани и буркани. По този начин тя помага да преосмислим ежедневието като потенциален непрестанен източник на вдъхновение, творчество и красота. В Кухненската музика няма професионалисти, няма по-добри или по-лоши музиканти. Методиката е развита така, че участниците да създадат текст на песен и да свирят лесни ритми, които да обединят в обща мелодия. Кухненската музика учи да се вслушваме в другия и чрез неговия звук да чуем самите себе си.

Стъпки на изграждане на „Кухненска музика“:

  1. Първите стъпки до замесването са общи с метода „Театър на трохите“.
  2. С готовото тесто, се оформят образи и форми.
  3. Всеки образ оформя по едно изречение от обща поема, като всички се учат да римуват и развиват творчество и любов към поезията.
  4. Поемата се превръща в бъдещия текст на песен, чиято музика всички заедно композират само с кухненски инструменти.
  5. Участниците стигат от какафония до хармония и творчески да напасват текста към мелодията.
  6. Резултат от събитието е една прекрасна песен и хлябове, които участниците могат да споделят помежду си или у дома.

Активността Кухненска музика е подходяща за детски градини и училища, но също така за и висши учебни заведения, фирми, организации и други екипи.

Продължителност и цена: по договаряне.

За запитвания и резервации: 0884 048 093, sofia@bread.bg.