И тази година Хлебна къща София се включи във Фестивала на солидарността , който се проведе на 23 и 24 юни пред Музея за историята на София. За втора поредна година събитието се организира от Каритас – София, съвместно с Мулти култи колектив и Си Ви Ес – България.  Фестивалът цели „да подчертае значението на солидарността в най-широк смисъл – между различни групи хора, между културите, поколенията, между човека и природата“.

Ето защо, Хлебна къща София се включи със събитие от поредицата „Солидарен хляб“, която се реализира от септември 2017 г. в сътрудничество с инициативата Солидарна кухня  на гражданското движение Храна, не война – София. Заради големия дъжд, който заваля точно в деня на месенето – 23 юни, събитието се проведе в Хлебната къща, а не пред Музея за историята на София.  Както всеки месец, активисти и доброволци, сред които и хора в неравностойно положение, замесиха заедно хляб, който на следващия ден стана част от безплатния обяд за хора от уязвими групи, организиран от Солидарната кухня в Солидарния клуб на ул. “Георг Вашингтон” №51. Месенето се проведе по метода „Театър на трохите“ и беше възможност всеки да изрази своята визия за солидарността.

Сърдечно благодарим на фотографа -доброволец Лора Димитрова за въздействащите снимки от събитието! Целия албум можете да разгледате тук.

_DSC4199 _DSC4313 _DSC4480 _DSC4430_DSC4845_DSC4704

 

_DSC4866