smart

Отново се замесихме с нашите приятели от Фондация „Здраве и социално развитие“ (Хесед) през месец декември с приготвянето на вкусни и ароматни коледни меденки, които ни вдъхновиха да разкажем за най-прекрасните моменти от изминалата 2019 година и да помечтаем за новата 2020 година.

Фондация „Здраве и социално развитие“ (Хесед) е социална организация, която прекъсва порочния кръг на бедността и поставя уязвими групи на положителен път на развитие. Както знаем първите години от живота са най-важни и изграждащи. Затова нашите партньори работят с деца и родители от ромските общности и да ги подкрепят в изграждането на различни умения и знания за постигането на техните мечти. Фондация Хесед споделя, че децата, които се включват в програмите повишават образователните си постижения 5 пъти в сравнение с децата в общността, които нямат достъп до програми за ранно детско образование и развитие.

 

За нас изграждането на едно силно и сплотено общество, базирано на разбирателство и равни шансове, е от изключително значение. Затова се радваме да ги подкрепяме с образователни месения, които да подпомагат развитието на децата и да им предоставят една спокойна и сигурна среда за общуване и споделяне.

Последните ни две месения през декември преминаха под знака на радостта от споделянето и любопитството от натрупването на знания от различни сфери на живота. Имахме удоволствието да ни гостуват тийнейджъри от МИР Център София – кв. “Факултета”, а на следващия ден ние посетихме центъра, където се замесихме с най-малките представители. А специалните им поздрави, които ни бяха подготвили от изпълнението на валс, ръченица и хоро, изпълниха стаята с ритъм и положителни емоции. Освен с танци, за вълшебното настроение допринесоха и звуците на някои любими детски музикални инструменти.

Очакваме с нетърпение следващите ни срещи, за които ще ви държим в течение!

smart