#High-TOUCH through high-tech!

Извънредното положение в България, а и в цял свят наложи множество ограничения във всекидневието ни. Затова ние от Мрежа Хлебни къщи адаптираме дейността си по време на карантината, за да можем да откликнем на нуждите в обществото. Представяме ви следните онлайн предложения, които да направят ежедневието ви малко по-креативно и разнообразно, а отношенията ви с любимите хора – по-сплотени и оценени.

phone 4

 

Приятелски хляб – Това е събитие за онези, които са решили да изграждат парче по парче едно силно и стабилно приятелство. Ще ви поканим да нарисувате в брашно историята на вашето приятелство, трудните и хубави моменти, които споделяте заедно и да претворите обичта си в един питателен и красив хляб.

Цена: 40 лв за двама

 

 

DSC22852

 

Семеен хляб – Семеен хляб е събитие, в което могат да участват всички членове на семейството. И малки и големи се включват в метода „Театър на трохите“ – рисуват в брашно по избрана от цялото семейство тема и търсят метафорите и посланията, които се крият в съставките на хляба. При замесването на тестото се търси общия ритъм, а накрая всеки оформя своя уникален хляб.

Цена: 50 лв за семейство

 

services

 

Любовен хляб – Това е събитие за двойки, които са избрали да споделят солта и захарта в живота си. Ще вървим по стъпките на метода „Театър на трохите“ за да преоткрием историята на вашата любов – ще ви поканим да рисувате в брашно,  да откриете метафорите, които се крият в съставките на хляба и разбира се да замесите и оформите уникалния хляб на вашата двойка.

Цена: 40 лв за двама

 

masa-pan-artesanal

 

Традиционен хляб/тестени изделия – Месене на автентичен български квасен хляб/баница или козунак с разказ за българските традиции и обичаи. Активността е подходяща за чуждестранни жители,за чужденци живеещи в България, както и за всички, които искат да научат повече за българските традиции.

Цена: 15 лв на участник

 

 

Забавна кулинария – „Забавна кулинария“ е метод за арт-терапия (storytelling and edutainment) насочен към деца и младежи чрез ангажирането им в кулинарни дейности, възприети като изкуство: украса и декорация на ястия, сандвичи, оформяне на портрети, герои и ситуации и разиграването им в сюжетна линия.

Цена: 15 лв на дете/младеж

 

IMG_9036

 

Театър на трохите – Методът включва рисуване в брашно и замесване на хлебни фигури и истории по избрана образователна тема. Участниците собственоръчно минават през всички стъпки на приготвянето на ръчен хляб. През цялото време се набляга на споделянето като основен инструмент, чрез който те се учат един от друг: споделят емоции, опит, впечатления и накрая – самия хляб. По този начин се учат на търпение, креативност, творческо мислене, стремеж към знания, импровизация, намиране на решения за реални ситуации по забавен и увлекателен начин. Работата с тесто подпомага концентрацията и фокусира вниманието, което е изключително важно във високотехнологичния забързан свят.

Цена: 15 лв на дете/младеж

breadoftheworld-2-300x199

Хлябовете на света – „Хлябовете на света“ пренася участниците в пътешествие към различни страни и региони на света, учейки за разнообразието на континенти и култури и същевременно месят хлябове, типични за тези култури. Рецептите са събирани от културния антрополог Надежда Савова-Григорова и децата и младежите, които се включат, ще имат възможността да се насладят и на уникални гледки от прекрасни кътчета по света.

Цена: 15 лв на дете/младеж

 

 

Как: Zoom, преди събитието ще ви изпратим линк към онлайн срещата

Времетраене: 1:30-2 часа

Плащането се извършва по банков път, като се изпраща предварително копие от превода.

За въпроси и резервации: 0887945813 или sofia@bread.bg