Щастливи сме да споделим една от най-новите ни инициативи, с която завършихме 2019 година, а именно месенe в болници из страната.

В края на декември месец проведохме първото такова месене в МБАЛНП Свети Наум с прекрасна група от дейни и усмихнати деца, хоспитализирани в медицинското заведение. Вярваме, че посещението ни там е донесло поне малко радост и разнообразие в често еднотипния и труден престой на малките пациенти.

DetskaNevrologia,Sv.Naum,20.12

Темата на месенето бе свързана с приближаващите Коледни и Новогодишни празници и положителните емоции и моменти, които децата искат да изживеят извън рамките на неврологията. Както винаги рисуването в брашно, замесването на пухкави хлебчета и окрасяването на хляба донесе много радост и усмивки, а възможността да общуваме с толкова прекрасни и готови за игри деца бе едно страхотно изживяване за нас. Месенето бе един истински празник, тъй като към нас се присъедини и талантливият и свеж музикант Константин, който с китара в ръка и песен на уста превърна тихата болнична столова в пространство за споделяне на емоции и положителна енергия.

DetskaNevrologia,Sv.Naum,201.12

Надяваме се да имаме възможността да реализираме още много месения из болниците в България и да помогнем за по-лекия и разнообразен престой на пациентите там. А ако вие имате идея къде може да бъде следващото ни такова месене, не се колебайте да се свържете с нас на sofia@bread.bg.