Хлебната Къща в София и Фурна “НадЕжко” ще бъдат открити официално на 29ти ноември, събота, в навечерието на Андреевден, от 12 до 19 часа на адрес улица Бетховен 12 (успоредна на улица Едисон, до самия парк Гео Милев и школа Британика).

Хлебна Къща София- Фурна “НадЕжко” ще функционира освен като социално-културен център и като фурна-социално предприятие, която ще работи под различни форми с незрящи хора и други уязвими групи. Фурна “НадЕжко” предлага ръчни, биологични квасени хлябове със специално разработен от нас квас. Хлебната Къща ще организира безплатни общностни месения за най-различни възрасти, с мисия и социалната интеграция на изолирани групи и институции за хора с увреждания и сираци. Хлебната Къща ще предлага и образователна програма “Културите на света: Културна антропология за деца”, в която децата ще имат възможност да изживеят различни страни от света и развият любов към различните култури със снимки на културния антрополог Надежда Савова-Григорова, “Пътешественик с мисия на годината 2012, на световния Нешънъл джиографик”.

В деня на откриването в Хлебната Къща ще можете:

–     от 16 часа, да се включите в общностно месене и да изживеете емоцията на единството чрез нашия метод за деца и възрастни “Театър на трохите”

–     от 17 часа да видите куклен театър за деца и възрастни в нашия специален кът за деца

През целия ден по всяко време, между 12 и 19 часа ще можете да:

–       дегустирате и да си закупите от различните ни хлябове и здравословни закуски “надежки”, и специален за засилване на имунната система сок и вино от арония

–       чуете поезии на Надежда

–       видите фотографии от различни континенти и да разберете повече за нашата програма “Културите на света: Културна антропология за деца”, по която всяка седмица ще има детски образователни занимания и ще се минава през една страна от света

–       се насладите на музика (вероятно и на живо)

–       се запознаете с таралежа “НадЕжко” дал името на Хлебната Къща в София

ОЧАКВАМЕ ВИ!

За душата на хляба или как да “омесим” самите себе си вече и в София

Първата Хлебна къща в София отваря с „Театър на трохите” за деца и възрастни