Щастливи сме да споделим с вас една вълнуваща новина! До края на годината ще осъществим 6 онлайн обучения на италиански организации, чиято работа е свързана със социално включване и дейности с мигранти и бежанци. Радваме се, че ще имаме възможност да споделим с тях всички наши методи по хлебна терапия и добри практики за едно по-включващо и приобщаващо общество.

Вече инициирахме тези обучения с два италиански кооператива – социалният кооператив Con Te и асоциацията HDmenti, работещи във Венето, Италия. За тези цели разработихме и италианска версия на новата ни онлайн платформа за обучение BREAD THERAPY, за да направим преживяването и използването на платформата по-достъпни и полезни за нашите най-нови обучаващи се. Преди да им дадем възможност да се потопят в онлайн обучителните модули, се срещнахме онлайн за един ден, за да проследим стъпките на любимия ни “Театър на трохите” и заедно създадохме общата история и песен на техните екипи.

Capture1

Тези онлайн срещи бяха наистина вдъхновяващи както за нас, така и за участниците, изпълнени със споделяне и обмен на идеи, по-добро разбиране на самите себе си и останалите. Имаше много въпроси и отговори, много смях и вяра, че работата ни в социалния сектор може и трябва да продължи и че трябва да бъдем гъвкави и иновативни в тези трудни и предизвикателни времена.

И въпреки че бяхме разделени от хиляди километри, общото ни желание за изграждане на по-приобщаващо общество бе подсилено от силата на хляба!

Capture2

Надяваме се, че нашите приятели от социалните кооперативи Con Te и HDmenti ще продължат да подкрепят своите местни общности и че хлебната терапия ще допринесе за постигане на повече равенство и разбирателство в техния регион.