В  рамките на Клутурни събития Локация център в град Габрово се откри фото изложба в новото социално предприятие и обществен клуб -Фурна към първата Хлебна къща от Мрежата Хлебни Къщи в България.

Ето какво споделиха мениджърите на новото място, Михаил и Силвия:

По съвсем естествен начин, когато правиш нещата с любов и внимание и те като хляба растат. Така в последната една година интересът към дейността  на Хлебна къща “Св христофор” и на цялата програма на Международен съвет на самодейните средища – Мрежа хлебни къщи, не спря да расте!Това доведе и до разширяване, не само на пространството, в което да се срещаме, но и до разширяване на дейността ни.

Новото ни местенце, намиращо се в непосредствена близост до къщата (в парка до бившия текстилен техникум) ще развива социално предпиемачество – а какво е това? – стопанска дейнсот на НПО, приходите от която, подпомагат не стопанската дейност. Или с други думи, очакваме заедно с нас да се учат и да приготвят сами своя хляб хора в неравностойно положение, който хляб ще се продава. Без високи изисквания за майсторлък – със сърце и ръце! За тях и за цялото общество ние ще продължим да работим организирайки общности месения на хляб и други културни и социални инициативи, с които искаме да дадем повод и причина да сме по-често  заедно и да споделяме на само насъщния, но и радостта!

На  откриването присъстваха нашите приятели от Дневен център за възрастни хора с увреждания към Сдружение “Бъдеще и закрила на лица с интелектуални затруднения” Габрово.

Изложбата представяше снимки от месенията на Мрежа Хлебни къщи от няколко града в България. Програмата на М3С набира популярност и събира все повече и повече хора около хляба. Идеята за социалното ни предприемачество представлява интерес за много социални заведения и местни институции.

В парка пред обществения клуб-Фурна поиграхме забавни игри и предизвикахме интереса на местните деца от ромски произход, които също се включиха. В 16 часа дойдоха и другите ни гости, с които се почерпихме с прясно изпечено хлебче, разгледахме изложбата  и си пожелахме съвсем скоро да за ухае на прясно изпечен хляб на пещ и да заехти квартала от радостната глъчка на деца и възрастни.

Ще Ви държим в течение за всяка наша инициатива!

Следете сайта и ще се радваме да се включите и да ни съдействате с каквото желаете!

Бъдете смели и вярващи!

Повече снимки можете да разгледате тук