Между 28.03 и 3.04.2019г. се проведе вторият етап по проект „ DIVE 3: Zero to One > 1 to N” на програма Еразмус+ в град Флорина, Гърция. Основният фокус на срещата беше изграждането на партньорства между участващите организации и генерирането на потенциални проектни идеи в сферата на социалното предприемачество и борбата с младежката безработица. Повече за проекта тук.

След интензивно въведение в структурата на Еразмус + проекта, партньорските организации се вдъхновиха и обединиха около различни идеи как да подпомогнат развитието на безработните младежи в съответните страни. Мрежа Хлебни къщи, като добър пример за социална ангажираност и предприемачество, инициира създаването на проект по който чрез методите на организацията да се създаде връзка между представители в сферата на биоземеделието и мигранти, установени в съответните партньорски държави- Италия, Гърция, Полша, Южна Африка и България. По този начин ще се решат проблемите на различни фермерски организации като липса на работна ръка, а мигрантите ще имат възможност за професионално обучение и заетост в бързоразвиващ се сектор.

Друг вълнуващ проект, в който Мрежа Хлебни къщи ще вземе участие заедно с Италия и Гърция, е придаване на съвременен облик на изчезващите традиционни занаяти- как да се направят по-привлекателни за младите хора, така че да искат да се обучат и да развиват собствен бизнес.

Предстоят ни още интересни срещи и събития, докато отсеем и омесим тези възможности за по-добър шанс за младите хора.

IMG_0009