С музика, изкуство и приключения в природата между 18-20 юли, Узана Поляна Фест 2014 ще предизвика промяната за четвърта поредна година. Споделящите зеления лайфстайл и уважаващи природата, ще се съберат на станалия вече емблематичен фестивал, който се случва не къде е, а в самия географския център на България – местността Узана, Габрово. Екипът на хлебна къща “Свети Христофор” и Международен съвет на самодейните средища ще бъдат неотменна част от програмата на събитието.

Целта на фестивала е да предостави пространство за споделяне опита и идеите на организации, проекти и фирми, които работят в сферата на устойчивото развитие и управлението на околната среда. Стремежът на организаторите е да стимулират интелигентно отношение към ресурсите на страната ни в контекста на световните предизвикателства пред човечеството.

„Вярваме, че това може да стане чрез използване на алтернативни източници на енергия, опазване на биоразнообразието, съхраняване на почвите чрез подпомагане на устойчивия туризъм, биоземеделието и мерки за енергийна ефективност и смекчаване на последствията от климатичните промени“ – споделя Велеслава Цакова от Фондация “ТАЙМ’’, организатор на събитието.

Узана Поляна Фест създава възможности за представяне на една цялостна визия за устойчивия и здравословен начин на живот, който започва от съзнателното общуване с природата и творческото себеизразяване. Темата на тазгодишното издание е екологичната интелигентност и това как да възпитаваме интелигентно отношение към природата и ресурсите, които тя ни предлага.

Пълната програма можете да видите тук