Проектът „Вкусове по Дунава: Хляб, Вино, Билки“ е наследник на проекта „Желаният Дунав“, спечелил няколко Европейски нагрди. В рамките му ще бъдат организирани дейности, свързани с хляб, вино и билки като всекидневни продукти и луксозни храни, които се срещат във всички страни по река Дунав. Различните дейности ще дадат възможност не само да научим повече за използването и значението на тези храни днес, но и да проучим тяхната социална и културна история в различните страни. Мрежа Хлебни къщи е партнъор на Университета в Улм в този проект, ръководен от професор Кармен Щаделхофер, като Мрежата Хлебни къщи допринася към проекта социалния аспект, не толкова кулинарния или историческия, със своите уникални хлебни терапевтични методи и методи за социална интеграция. Повече за проекта можете да научите от информационната брошура тук.

В проекта участват организации от всички дунавски страни, но и всички заинтересовани групи, училища или други институции и дори отделни хора могат да се включат в него и да представят своите идеи. На електронната страница http://tastes-of-danube.eu/ може да намерите и отворени предложения да изпращате ваши истории за семейни хлебни печати или спомени и традиции свързани с хляба.