Децата от дом “ Олга Скобелева“ в гр.Пловидв, с които БЧК от няколко години работи по проекти, посетиха  цех за производство на хляб „Ритърн“ – производител на над 15 вида висококачествени хлебни изделия и тестени продукти, пълнозърнестни, ръжени, диетични, пшеничени видове хляб с превъзходно качество.. Тази година проекта се нарича “ Хлапета в кухнята“ и се провежда всеки петък. Заниманията не са само практически. Децата се запознават с българските традиции, с традициите на етносите, здравословно хранене , култура на хранене и др. Доцент д-р Мария Мънгова разказа на децата, колко е важно хлябът да се прави с много любов. За ролята на хляба в обредността и уважението с което се е ползвал във всекидневният живот на българина. На въпрос – от какво се прави хляба , децата дружно отговаряха – брашно, вода , мая, сол и любов …

Текст/снимки: М.Рудова