Между 3 и 5 май 2018 Мрежа Хлебни къщи беше представена на 27-то издание на Международния образователен форум и панаир на игрите в Потсдам – значимо и известно събитие, посветено на играта като инструмент за образование и развитие на деца и възрастни. Панаирът се организира от Младежката организация на немската протестантска църква и включва работилници, семинари, демонстрациии на игри, лекции, както и голямо и богато изложение на разнообразни образователни игри.

Под мотото „По-малкото изиграва по-голяма роля“ (Less plays more) организаторите и участниците  споделиха своите послания за важната ролята на педагогиката на играта за възвръщането на естественото умение за игра и творчество. Събитието привлече над 4 000 посетители, сред които педагози, учители, аниматори, деца и възрастни, хора със специални потребности.

Като нов участник на панаира, Мрежа Хлебни къщи имаше щанд, на който Здрава и Сандра от Хлебна къща София представяха мисията и проектите на организацията, но също така социално предприемаческия ѝ модел. Посетителите имаха възможността да участват в две месения, на които споделиха истории и спомени за любимите си игри. Екипът на Хлебните къщи организира и две проигравания на играта за социално предприемачество „Създай Хлебна къща“.

Освен това, в рамките на панаира, Здрава и Сандра участваха в Международния експертен форум „Играта среща педагогиката“ имащ за цел обмен на идеи и подобряване на разбирането за подходите, опита и интерпретациите свързани с термина педагогика на играта отвъд националните и институционалните граници.

1

3

5

6

10

16

17

20