ZDRAVA I NAGRADAЩастливи сме да споделим, че ще участваме в международни обучения и уъркшопи, създадени специално да ни помогнат да продължим да развиваме и да популяризираме играта „Хлебари без граници”. Поканени сме да се присъединим и към инициативата за обмен на опит „Мрежа за междукултурни лидери” на Алианса на цивилизациите на ООН.

Имаме тази привилегия, тъй като играта ни „Хлебари без граници” е сред десетте финалисти в конкурса за Наградата за междукултурни иновации. Инициативата е на Алианса на цивилизациите на ООН (UNAOC) и BMW Group, а тазгодишното й издание завърши на 26 април т.г. с официална церемония в Баку, Азербейджан.

Призът отличава устойчиви и новаторски инициативи, които допринасят за създаването на по-мирни и приемащи различията общества. „Хлебари без граници” има този потенциал и екипът ни се гордее, че това е виждане, споделено и от журито на Наградата за междукултурни иновации.

„Това голямо световно признание от Обединените нации ще даде и световна популярност на нашата мисия и методи за социално включване, с което искрено се надяваме да вдъхновим още повече хора и организации от всички континенти да използват общностното месене като инструмент за социална промяна. Играта сама по себе си е именно инструмент-резюме на нашите методи и модел на социално предприятие, който може да обучи и вдъхнови и малки и големи, и бедни и богати, всички заедно за, надяваме се, един по-добър свят!“, сподели Надежда Савова-Григорова, доктор по културна антропология и създател на играта.