Между 19 и 22 октомври в град Ополе се проведе първият в Полша Международен фестивал на педагогиката на играта, организиран от Полското сдружение на педагозите и аниматорите КЛАНЗА. На шареното и весело събитие се събраха учители, обучители и фасилитатори, за които игрите и творческите активности са най-добрият метод за постигане на интелектуално и емоционално развитие с различни възрастови групи.

Сред участниците от Полша, Германия, Холандия и Австрия беше и Сандра от екипа на Хлебна къща София. Настолната игра на Мрежа Хлебни къщи – Създай хлебна къща беше разиграна на три езика – полски, английски и немски! Въпреки езиковите бариери и културните различия играчите успяха да стигнат до консенсус и до обща идея за социално предприятие. Много други се впуснаха в метода Театър на трохите. Представиха на брашнено платно своите визии за педагогиката на играта и споделиха кое е солта, а кое захарта в този подход.

По време на фестивала се проведоха най-различни работилници за творчески забавления – за циркови умения, за игра с метафорични карти, за откриване на таланти, за използването на театъра в анти-дискриминационните обучения. Участниците споделяха своите добри практики за събуждането на креативността, откриването на нови хоризонти и активизирането на мозъка и тялото.

Сърдечно благодарим на организаторите за страхотното изживяване и за шанса да споделим методите си с толкова много съмишленици!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12