Последни новини

  • Адам Майевски, един от последните присъединили се към общността на Хлебари без граници, стартира кампания за набиаране на средства за организацията на програми за общностни месения в Минесота. Инициативата му „ще даде лъч светлина, ще помогне за развитието на бъдещи лидери на социална промяна и ще осигури храна за най-нуждаещите се и техните семейства“. Адам, […]

    ПРОЧЕТИ ЦЯЛАТА СТАТИЯ →
  • Деца от центъра за настаняване от семеен тип „Майка Тереза“ замесиха хляб за приятелство и направиха цветни сладки заедно с Даниела Танева от „Хлебна къща“ – Пловдив. Преди да си направят квасен хляб момчетата и момичета рисуваха в брашно, какво за тях е да имаш истински приятел. Сърца, слънца и символа за безкрайност, направиха картината […]

    ПРОЧЕТИ ЦЯЛАТА СТАТИЯ →
  • През последния уикенд на юни замесихме хляб и усмивки на фестивала София Диша, организиран в сътрудничество със Столична Община. За два дена Хлебната къща в София се премести пред Националната галерия за чуждестранно изкуство, където замесихме над 250 хлебчета и мечти за море, планина и други хубави преживявания през лятната ваканция. Въпреки жаркото слънце създадохме […]

    ПРОЧЕТИ ЦЯЛАТА СТАТИЯ →
  • „Хлебна къща“ – Пловдив гостува за първи път в Дома за възрастни хора „Свети Василий Велики“ в града. Темата на общностното месене, посветена на празника Еньовден, обедини магията на билките и квасения хляб в едно. Любопитно за участниците в събитието беше отново да се докоснат до истински квас и да си припомнят начина, по който […]

    ПРОЧЕТИ ЦЯЛАТА СТАТИЯ →
  • На 15 юни Хлебната къща в София се включи в обучение на тема социално предприемачество, организирано от Националния младежки форум  в рамките на проекта „DIVE in Social Entrepreneurship“, свързан с изграждане на капацитет в областта на младежта и финансиран от Европейски съюз по програма Еразъм +. Разказахме за предприемаческите модели на Хлебна къща – София […]

    ПРОЧЕТИ ЦЯЛАТА СТАТИЯ →
  • На 13 юни участвахме в истински кулинарен урок! С нашите гостенки от Иран и Афганистан отговорихме на въпроса какво е общото между хляба и книгите и поговорихме за храната за тялото и душата. Научихме имената на различните видове хлябове в Иран и Афганистан и се опитахме да си представим как се пече хляб върху каменна […]

    ПРОЧЕТИ ЦЯЛАТА СТАТИЯ →
  • Деца от Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева“ и доброволци от Българския Червен кръст в Пловдив замесиха с усмивка,традиционен квасен хляб, заедно с Даниела Танева от „Хлебна къща“ – Пловдив. Мрачното време отстъпи пред слънчевите лъчи, провокирано от децата, който месиха с мисъл за лято, море, приятелство и обич. Момчетата и момичетата показаха завидно майсторство […]

    ПРОЧЕТИ ЦЯЛАТА СТАТИЯ →
  • Искаме Хлебната къща да е уютно място за срещи и за кръстосване на идеи и представи. Ето защо от юни софийската Хлебна къща ще бъде на истинско кръстовище – на ъгъла на ул. Екзарх Йосиф и Чумерна. Сигурни сме, че новата ни „къща“, в една от най-старите и хубави части на столицата, ще ви хареса […]

    ПРОЧЕТИ ЦЯЛАТА СТАТИЯ →
  • „Който хляб меси, той добро мисли“, около това се обединиха 15 деца и доброволци при Социален център „По-добре заедно“ в град Карлово на 25-ти май. Те твориха заедно с Даниела Танева от „Хлебна къща“ – Пловдив и показаха, че мекотата на брашното и аромата на кваса са създадени, за да ни събират. Преди всяко от […]

    ПРОЧЕТИ ЦЯЛАТА СТАТИЯ →
  •   На 22 и 23 май в столицата на щата Род Айлънд, Провидънс учени, автори, земеделци, историци и хлебари от цял свят споделиха своя опит и идеите си за мястото на хляба в съвременния свят. Конференцията „On The Rise: The Future of Bread“ беше организирана от Johnson & Wales University и по-конкретно от преподавателя Питър […]

    ПРОЧЕТИ ЦЯЛАТА СТАТИЯ →
Всички права запазени © 2013 Международен Съвет на Самодейните Средища