Стажанти

 • Здрава Воденичарова

  Мениджър проекти, Мрежа Хлебни къщи

  Здрава е магистър по социални дейности (социална работа с деца) в СУ „Св. Климент Охридски“. Има богат опит с участие в български и международни проекти, както и шанса да срещне, общува и работи с хора и деца от различен произход и в различна житейска ситуация. От 2016 г. е част от екипа на Мрежа Хлебни къщи. Вярва, че въвличането на всички в една обща мисия, каквато е месенето на хляб заедно, е най-добрият и ценен начин, за да се случи позитивна и устойчива промяна или дори да се появи намерението за такава.

  Телефон: +359 898 87 50 54

  Имейл: zdrava@bread.bg

 • Сандра Топалска

  Експерт програми и проекти, Хлебна къща София

  Сандра е завършила социология и социална работа в Ягелонския университет в Полша. След завръщането си България няколко години работи в сферата на дипломацията и българо-полските контакти, където трупа опит в областта на организацията на събития и преводите. През 2016 започва приключението й с Хлебните къщи – в продължение на една година се включва в месенията като доброволец, след което става част от екипа на организацията. Интересува се от различните форми на социално предприемачество и възможностите за развитието му в България.

  Телефон:+359 885 039 071

  Имейл: sandra@bread.bg

 • Радослава Райкова

  Радост е магистър по социални дейности и бакалавър по специална педагогика. От 2003 г. работи в неправителствени организации в социалната сфера като координатор проекти, експерт, обучител и социален работник. В работата си е срещала хора с различни съдби –без семейства, родители в нужда и такива, които искат да бъдат по-добри родители, семейства, изоставили дома си в търсене на мир и шанс за живот.

  Телефон: +359 895 799 112

  Имейл: radost@bread.bg

 • Албена Момчилова

  Координатор, Хлебна къща Велико Търново

  Здравейте, аз съм Албена Момчилова, живея в чудния и вълнуващ град Велико Търново, тук преди години се сбъдна една моя голяма мечта – да стана Художник по професия. Дълги години пътувах и претворявах багрите на красивия живот по мой си начин -правейки бижута от всякакви естествени и неестествени материали. Обичам да снимам – природа, деца и цветове -всъщност, това е и което ме вдъхновява в ежедневието. Последните години преосмислих моя талант и започнах да рисувам икони – те ми дават най-пълна радост и удовлетворение от нещата, които мога да върша. Започнах да работя в Хлебната къща с желание и надежда. Иска ми се да създам една топла, уютна и споделена атмосфера. Ще се радвам да помеся хляб с всеки странник, с всяка душичка.

  Телефон: +359 889 18 45 65

  Имейл: tarnovo@bread.bg

 • Анелия Лий Ка Ки

  CEP Студио ментор в Прат Институт. Следва архитектура в Прат Институр – Бруклин, Ню Йорк. Живее в Бруклин, Ню Йорк. Сайт

 • Вивиан Мардонес Алваро

  Стажант в Мрежа Хлебни Къщи. Завършила е Социология в Принстън през 2014г. Живее в Есперанца, Валверде.

 • Мила Иванова

  Здравейте, аз съм Мила Иванова. Следвам бакалавър по Международно Туристическо Управление в Университетът в Плимът, Плимът, Англия. Макар и образованието да ме е отвело далеч от родния край, аз мечтая да се реализирам точно тук, в България. Любовта към родината бе и мотивацията зад това да запиша точно тази специалност. Искам да покажа на възможно повече хора прелестите на България и по този начин да помогна и за развитието на индустрията. Пътуването не само ми помага да обогатя знанията си, но и ми носи много наслада с това, че ми дава възможност да контактувам с разнообразие от хора. С нетърпение очаквам да започна стажа си в мрежа Хлебни Къщи и да срещна с още много такива.

 • Моли Рийдър

  Моли Рийдър е пекар и творец от Ню Орлиънс, Луизиана. През последните няколко годино пече, илюстрира и живее в Нова Зенландия. Моли/ продобива опит в пекарството, като работи в няколко пекарни в Австралия, Съединените Американски Щати и Нова Зенландия. Съшо е работила и като учителка и обожава работата с деца. Израства в семейстов на талантливи готвачи и се запалва по пекарството. Желае да разбере как месенто на хляб може да бъде използвано като метод за социална и общнстна промяна, работейки като доброволец в мрежи Хлебни Къщи – София през лятото.

 • Надя Младенова

  Аз съм ученичка в 19 СОУ „Елин Пелин“, гр. София и още няколко месеца ще бъда 12 клас. Профилът ни в училище е Технологичен – Предприемачество и бизнес.

  Сферата на предприемачеството се нуждае от мотивирани хора, имащи за цел да променят света около себе си. Аз съм една от тях. Мечтата ми е да видя света като едно по-добро място за живеене, в което да има предприемчиви, решителни и променящи, както себе си, така и света около себе си младежи.

  Нещото, с което винаги влизам в нещата е любопитството към новите неща, а не страха от тях. Винаги си припомням, че не е важно кой си и от къде идваш, важно е какво искаш да направиш. :)

 • Роси Анастополо

  Следва Глобални проучвания в университета на Северна Каролина в Чапел Хил. Летен стажант в Хлебна Къща – Габрово. Живее в Чарлстон, САЩ.

 • Чери Чунг

  Чери е архитект, Родена и израснала в Хонг Конг. Въпреки, че е веща в работата със специализиран компютърен софтуер за професията си, обича да работи и с голи ръце – скициране на сгради, правене на модели и печене. Занимава се активно с проекти в Хонг Конг и Камбоджа. Вярва, че изкуството е най-примитивния начин за комуникация отвъд езиковите и културни бариери, като изпробва различни способи. През свободното си време обича да пече сладкиши и хляб.

 • Яна Дончева

  Здравейте! Казвам се Яна Дончева и съм студентка в специалност „Устойчиво развитие със социална антропология“ в Университета на Единбург, Единбург, Шотландия. За мен е важно да открия и преоткривам различните пътища за постигане на едновремнно социално, екологично и икономическо устойчиво развитие. Мрежа Хлебни Къщи е един прекрасен път към добротворство, иновация и социална промяна, които сами по себе си са основните компоненти за „замесването“ на една по-устойчиво общество. Антропологичната призма още повече обогатява погледа към различното и в същото време общочовешкото. Природата, книгите, общуването, изкуствата са допълнителни носителни на положителното в ежедневието ми.

Всички права запазени © 2013 Международен Съвет на Самодейните Средища