Екип

 • Д-р Надежда Савова-Григорова

  Основател и Председател

  Д-р Надежда Савова-Григорова е културен антрополог (завършила доктората си от Университета „Принстън“, САЩ); Основател на Международния съвет на самодейните средища като световна мрежа от културни центрове през 2008г.; Създател на първата Хлебна къща в дома на прабаба й в гр.Габрово, към момента “Народно читалище Св.Св. Дамасик и Онуфрий Габровски – 2011”; „Тъкач“ и координатор на международната дейност на Мрежата Хлебни къщи; пътешественик (на Годината 2012 на Нешънъл Джиографик), презентатор, консултант по културни политики (към ЮНЕСКО и други международни организации), инициатор, иконописец, поет, фотограф и творец с идеи с още много хляб в тях.

  Имейл: nadezhda@bread.bg

 • Здрава Воденичарова

  Мениджър проекти, Мрежа Хлебни къщи

  Здрава е магистър по социални дейности (социална работа с деца) в СУ „Св. Климент Охридски“. Има богат опит с участие в български и международни проекти, както и шанса да срещне, общува и работи с хора и деца от различен произход и в различна житейска ситуация. От 2016 г. е част от екипа на Мрежа Хлебни къщи. Вярва, че въвличането на всички в една обща мисия, каквато е месенето на хляб заедно, е най-добрият и ценен начин, за да се случи позитивна и устойчива промяна или дори да се появи намерението за такава.

  Телефон: +359 898 87 50 54

  Имейл: zdrava@bread.bg

 • Сандра Топалска

  Експерт програми и проекти, Хлебна къща София

  Сандра е завършила социология и социална работа в Ягелонския университет в Полша. След завръщането си България няколко години работи в сферата на дипломацията и българо-полските контакти, където трупа опит в областта на организацията на събития и преводите. През 2016 започва приключението й с Хлебните къщи – в продължение на една година се включва в месенията като доброволец, след което става част от екипа на организацията. Интересува се от различните форми на социално предприемачество и възможностите за развитието му в България.

  Телефон:+359 885 039 071

  Имейл: sandra@bread.bg

 • Милена Караканова

  Координатор, Хлебна къща София

  Казвам се Милена Караканова и съм в екипа на Мрежа Хлебни къщи от април 2015 година. Завършила съм Лесотехническия университет в град София със специалност Екология. Имам три деца и въпреки това имам желание и търпение за работа с още деца. Децата са като хляба – колкото повече го месим, толкова по-хубав става. Така е с децата, когато повече работим с тях, толкова по-добри хора стават. Хлябът ни събира, вади от нас ценните качества –любов, търпение, доброта. А какво по-хубаво от това!

  Телефон: +359 887 958 586

  Имейл: milena@bread.bg

 • Мария Григорова

  Kоординатор, Мрежа Хлебни къщи

  Мария Кутелова е завършила е съвместна европейска магистърска програма по Управление и опазване на околната среда в Автономния университет в Барселона, Испания, и Университета в Авейро, Португалия. Интересува се от климатични промени и влиянието им върху малките общности и градовете. Специализирала е в Университета в Нови Южен Уелс, Австралия. Мария е работила като консултант по екологично строителство, кариерен консултант и аниматор. Обича да експериментира и твори с рециклирани материали, а отскоро и с тесто.

  Телефон: +359 887 958 586

  Имейл: maria@bread.bg

 • Катерина Бояджиева

  Координатор проекти, Хлебна къща Пловдив

  Казвам се Катерина Бояджиева и съм учила френска филология и културология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Обичам да творя различни неща с ръцете си, да се ровя в древната история, да споделям пътешествия до красивите кътчета на нашата родина с хора, които ще ги оценят. Не вярвам в случайните неща, а вярвам че от момента, в който замесих първата си погача, пътят ми ме е водил към Хлебните къщи и техния прекрасен творчески екип. Замесването на хляб облагородява и смирява. Благодарна съм да бъда част от екип, който дарява радост и надежда!

  Телефон: +359 887 752 680

  Имейл: plovdiv@bread.bg

 • Даниела Танева

  Координатор, Хлебна къща Пловдив

  Казвам се Даниела Танева и съм част от екипа на Мрежа „Хлебни къщи“ от 2017 година! Завършила съм История в Софийския университет „Свети Климент Охридски“. Магистърските ми степени са Журналистика и Публична администрация. Почитател съм на идеята за учене през целия живот във всичките му аспекти. Така възприемам и участието си в екипа на „Хлебни къщи“ – чрез месенето на хляб успявам да опознавам различни социални групи и се уча да общувам, тъй като интересите ми са и в областта на психологията и работата с деца.

  Телефон: + 359 896 467 705

  Имейл: daniela@bread.bg

 • Албена Момчилова

  Координатор, Хлебна къща Велико Търново

  Здравейте, аз съм Албена Момчилова, живея в чудния и вълнуващ град Велико Търново, тук преди години се сбъдна една моя голяма мечта – да стана Художник по професия. Дълги години пътувах и претворявах багрите на красивия живот по мой си начин -правейки бижута от всякакви естествени и неестествени материали. Обичам да снимам – природа, деца и цветове -всъщност, това е и което ме вдъхновява в ежедневието. Последните години преосмислих моя талант и започнах да рисувам икони – те ми дават най-пълна радост и удовлетворение от нещата, които мога да върша. Започнах да работя в Хлебната къща с желание и надежда. Иска ми се да създам една топла, уютна и споделена атмосфера. Ще се радвам да помеся хляб с всеки странник, с всяка душичка.

  Телефон: +359 889 18 45 65

  Имейл: tarnovo@bread.bg

 • Ралица Георгиева

  Координатор, програма Хлебна къща Стара Загора

  Ралица Георгиева, завършва Теология във ВТУ Св.Св. Кирил и Методий и Международен aлтернативен туризъм във НБУ. Оттогава се потапя в дълбоките водите на социалната сфера. Нейните интереси и работа й се изразяват в иницииране и организиране на множество креативни ателиета насочени към деца, младежи и групи в неравностойно положение с включени арт терапевтични методики. Този път я отвежда до проекта Мрежа Хлебни къщи, в който разказва приказката за тестото замесено с много любов и душа и приятелството, което се заражда покрай уханието на топлия хляб.

  Телефон: +359 896 11 50 27

  Имейл: r.georgieva.g@gmail.com

 • Кирил Григоров

  Психолог – консултант на Мрежа Хлебни къщи, разработил наръчника по Хлебна терапия

  Кирил e завършил магистърската си степен по психология към Колежа за отличие „Бернардо Клезио” на Университета на Тренто, Италия. Той придобива бакалавърска степен по психология от Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Основните практически и изследователски интереси на Кирил са в областите на устойчивото организационно развитие, образованието, детското развитие и различни видове терапии. Понастоящем, работи по хлебната терапия като интегрален метод за осъществяване на социална интеграция, намаляване на агресията и развиване на личностните таланти. Посветен е също и на трансформацията на практиките на „Човешки ресурси” с цел създаване на устойчиви и отговорни организации в социално, икономическо и екологично отношение.

  Телефон: +359 885 050 588

Всички права запазени © 2013 Международен Съвет на Самодейните Средища