Екип

 • Д-р Надежда Савова-Григорова

  Основател и Председател

  Д-р Надежда Савова-Григорова е културен антрополог (завършила доктората си от Университета „Принстън“, САЩ); Основател на Международния Съвет на Самодейните Средища като световна мрежа от културни центрове през 2008г.; Създател на първата Хлебна Къща в дома на прабаба и в гр.Габрово, към момента “Народно Читалище ‘Св.Св. Дамасик и Онуфрий Габровски – 2011”; „Тъкач“ и координатор на международната дейност на Мрежата Хлебни Къщи; пътешественик (на Годината 2012 на Нешънъл Джиографик), презентатор, консултант по културни политики (към ЮНЕСКО и други международни организации), инициатор, иконописец, поет, фотограф и творец с идеи с още много хляб в тях.

  Имейл: nadezhda@bread.bg

 • Здрава Воденичарова

  Kоординатор Проекти, Мрежа Хлебни Kъщи, ул. „Бетховен“ №12, гр. София

  Здрава е магистър по социални дейности (социална работа с деца) в СУ „Св. Климент Охридски“. Има богат опит с участие в български и международни проекти, както и шанса да срещне, общува и работи с хора и деца от различен произход и в различна житейска ситуация. От 2016 г. е част от екипа на Мрежа Хлебни къщи. Вярва, че въвличането на всички в една обща мисия, каквато е месенето на хляб заедно, е най-добрият и ценен начин, за да се случи позитивна и устойчива промяна или дори да се появи намерението за такава.

  Телефон: +359 898 87 50 54

  Имейл: zdrava@bread.bg

 • Милена Караканова

  Координатор, Хлебна Къща София, ул. „Бетховен“ №12, гр. София

  Казвам се Милена Караканова и съм в екипа на Мрежа Хлебни Къщи от април 2015 година. Завършила съм Лесотехническия университет в град София със специалност Екология. Имам три деца и въпреки това имам желание и търпение за работа с още деца. Децата са като хляба – колкото повече го месим, толкова по-хубав става. Така е с децата, когато повече работим с тях, толкова по-добри хора стават. Хлябът ни събира, вади от нас ценните качества –любов, търпение, доброта. А какво по-хубаво от това!

  Телефон: +359 887 958 586

  Имейл: milena@bread.bg

 • Мария Григорова

  Kоординатор Обучения и Bread-building, Хлебна Kъща София, ул. „Бетховен“ №12, гр. София

  Мария Кутелова е завършила е съвместна европейска магистърска програма по Управление и опазване на околната среда в Автономния университет в Барселона, Испания, и Университета в Авейро, Португалия. Интересува се от климатични промени и влиянието им върху малките общности и градовете. Специализирала е в Университета в Нови Южен Уелс, Австралия. Мария е работила като консултант по екологично строителство, кариерен консултант и аниматор. Обича да експериментира и твори с рециклирани материали, а отскоро и с тесто.

  Телефон: +359 887 958 586

  Имейл: maria@bread.bg

 • Велина Войникова

  Координатор, Културна Антропология за деца, Хлебна Къща София, ул. „Бетховен“ №12, гр. София

  Казвам се Велина Войникова и уча Социология, антропология и науки за културата в УНСС. Имам интерес към междуличностните взаимоотношение и факторите, които влияят за промяната им. Трябва да преоткрием истинската комуникация между хората. Развитието на социалните умения у децата и интерактивното обучение е нещо важно, което не трябва да се пропуска в съвременното образование.

 • Михаил Черкезов

  Социален хлебар, Обществен клуб Фурна, ул. Васил Левски 1, гр. Габрово

  Художник-скулптор на свободна практика, който привнася артистична атмосфера в социалните събития на проекта Мрежа Хлебни Къщи. Михаил прилага законите на културната гравитация в кулинарната среда, претворявайки я във форми, багри и ухания. От 2011 г. става част от голямото хлебно семейство.

  Телефон: +359 877 369 942

  Имейл: mihailcherkezov@gmail.com

 • Силвия Неделчева

  Координатор на Народно Читалище „Св. Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски-2011″ (наследник на Хлебна къща-Габрово), Габрово

  Силвия Неделчева е дипломантка в специалност Артистични психо -социални практики в НБУ. Завършва педагогика на обучението по изобразително изкуство във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ със специалност скулптура. Доброволец в много местни и национални НПО. В момента се замесва в различни дейности в Габрово към клуб Хлебна къща „Св. Христофор“ към НЧ „Св. Св. Данаскин и Онуфрий Габровски -2011“, на което е секретар. Обича колективният творчески процес, природата и циганската баница (хляб с олио, червен пипер и шарена сол).

  Телефон: +359 876 195 030

  Имейл: nedelcheva.silvia@gmail.com

 • Ралица Георгиева

  Координатор Програма „Хлебна къща – Стара Загора“, гр. Стара Загора

  Ралица Георгиева, завършва Теология във ВТУ Св.Св. Кирил и Методий и Международен aлтернативен туризъм във НБУ. Оттогава се потапя в дълбоките водите на социалната сфера. Нейните интереси и работа й се изразяват в иницииране и организиране на множество креативни ателиета насочени към деца, младежи и групи в неравностойно положение с включени арт терапевтични методики. Този път я отвежда до проекта Мрежа Хлебни къщи, в който разказва приказката за тестото замесено с много любов и душа и приятелството, което се заражда покрай уханието на топлия хляб.

  Телефон: +359 896 11 50 27

  Имейл: r.georgieva.g@gmail.com

 • Катерина Бояджиева

  Координатор проекти, Хлебна къща гр. Пловдив,ул. Четвърти януари 4

  Казвам се Катерина Бояджиева и съм учила френска филология и културология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Обичам да творя различни неща с ръцете си, да се ровя в древната история, да споделям пътешествия до красивите кътчета на нашата родина с хора, които ще ги оценят. Не вярвам в случайните неща, а вярвам че от момента, в който замесих първата си погача, пътят ми ме е водил към Хлебните къщи и техния прекрасен творчески екип. Замесването на хляб облагородява и смирява. Благодарна съм да бъда част от екип, който дарява радост и надежда!

  Телефон: +359 887 752 680

  Имейл: plovdiv@bread.bg

 • Елена Панова

  Обучител по Хлебна терапия към Червен Кръст, Пловдив

  Казвам се Елена Ангелова Панова – специалист „Социални дейности“ към Областен съвет на БЧК-Повидив. Работя в организацията от 9 години. Завършила съм медицински колеж в Пловдив – специалност медицинска сестра, а по- късно Софийски Университет Св.Климент Охридски – бакалавър и магистър по социални дейности. Омъжена, с 1 син. Обичам българските традиции, позитивните хора, природа и изкуството във всички форми. Работя по проекти с възрастни доброволци, деца от домове за сираци и бенефициенти от социални институции. Участвала съм в международни проекти на Български Червен кръст. Участието в дейността на хлебните къщи ми доставя истинско удоволствие! С радост наблюдавам колко приятно и полезно е това за участниците и как те, месейки преодоляват своите страхове и вътрешни бариери. Месенето на тесто има изключителен терапевтичен ефект и съм благодарна за възможността да бъда част от един прекрасен екип!

  Телефон: +359 887 887 440

  Имейл: eli_rusidova@abv.bg

 • Албена Момчилова

  Координатор, Хлебна къща Велико Търнова, ул. Георги Мамарчев 13, Самоводска Чаршия,

  Здравейте, аз съм Албена Момчилова, живея в чудният и вълнуващ град Велико Търново,тук преди години се сбъдна една моя голяма мечта – да стана Художник по професия. Дълги години пътувах и претворявах багрите на красивия живот по мой си начин -правейки бижута от всякакви естествени и неестествени материали. Обичам да снимам – природа, деца и цветове -всъщност ,това е и което ме вдъхновява в ежегневието. Последните години преосмислих моя талант и започнах да рисувам икони- те ми дават най-пълна радост и удовлетворение от нещата ,които мога да върша. Започвам да работя в Хлебната къща с желание и надежда. Иска ми се да създам една топла, уютна и споделена атмосфера. Ще се радвам да помеся хляб с всеки страник, с всяка душичка.

  Телефон: +359 889 18 45 65

  Имейл: tarnovo@bread.bg

 • Кирил Григоров

  София, психолог – консултант на Мрежа Хлебни къщи, разработил наръчника по Хлебна терапия

  Кирил e завършил магистърската си степен по Психология към Колежа за Отличие „Бернардо Клезио” на Университета на Тренто, Италия. Той придобива бакалавърска степен по Психология от Софийски Университет „Св. Климент Охридски”. Основните практически и изследователски интереси на Кирил са в областите на устойчивото организационно развитие, образованието, детското развитие, и различни видове терапии. Понастоящем, работи по хлебната терапия като интегрален метод за осъществяване на социална интеграция, намаляване на агресията и развиване на личностните таланти. Посветен е също и на трансформацията на практиките на „Човешки ресурси” с цел създаване на устойчиви и отговорни организации в социално, икономическо и екологично отношение.

  Телефон: +359 885 050 588

 • Веселин Неделчев

  Габрово, консултант на Мрежа Хлебни Къщи по теми традиционни пещи, хлябове и поддръжка на Хлебните Къщи

  Веселин Неделчев е консултант на Мрежа Хлебни Къщи по темите: традиционни пещи, проектиране и пещостроене, квасове, хлябове, технология на занаятчийския хляб и техническа поддръжка на Хлебните Къщи, хлебопекарни и фурни. Той е един от най-сърцатите ни доброволци и благодеятели още от самото начало през 2009 г. с първата Хлебна къща в Габрово. Специализирал над 7 години в Южна Италия.

  Телефон: +359 876 195 030

Всички права запазени © 2013 Международен Съвет на Самодейните Средища